Ouderencombinatie Amstelveen fuseert met AVA

Na 22 jaar stopt de lokale politieke partij Ouderencombinatie Amstelveen. De partij gaat op 1 maart 2022 fuseren met Actief Voor Amstelveen (AVA). Volgens lijsttrekker van AVA (en fractievoorzitter) Michel Becker is dit een logische stap. Becker zegt dat AVA als lokale partij al veel aandacht heeft voor jongeren en ouderen binnen Amstelveen en deze met jongerenplatform AVA-NEXT en seniorenplatform AVA-PLUS ook inspraak en een stem geeft.

Danielle Hacquebard, Mareno Hacquebard en Wim de Mol van Ouderencombinatie Amstelveen zien geen andere uitweg dan te stoppen. Opvolging dient zich niet aan en om de belangen van de ouderen in Amstelveen veilig te stellen zeggen ze blij te zijn dat AVA deze taak op zich wil nemen.

Om het wederzijds vertrouwen te onderstrepen zullen Daniëlle en Mareno Hacquebard en Wim de Mol als lijstduwers de AVA-kieslijst gaan sieren.

Omdat het ouderenbelang haar nog steeds aan het hart gaat en zij hiervoor haar verantwoordelijkheid zegt te willen nemen nemen, zal Daniëlle Hacquebard toetreden tot het bestuur van AVA, waarin zij de portefeuille Ouderenbelang zal behartigen en de fractie van AVA kritisch zegt te zullen volgen.