Burgemeester Poppens steunt oproep voor ander coronabeleid

Burgemeester Tjapko Poppens staat namens Amstelveen achter de oproep van de Vereniging van Nederlandse Gemeenten (VNG) om een ander coronabeleid te voeren.

Volgens Poppens moet er bij coronamaatregelen “een veel betere balans komen tussen zorg en sociale, maatschappelijke en economische effecten.” De burgemeester vindt onder andere dat er meer oog moet komen voor moeilijke situaties bij bijvoorbeeld ondernemers, sporters en studenten.

Alle gemeenten hebben donderdag tijdens de de ledenvergadering van de VNG ingestemd met de motie ‘Evenwicht in coronamaatregelen’. De motie roept op om een coronabeleid te ontwikkelen met een langetermijnperspectief en een bredere, gelijkwaardige afweging bij de te nemen maatregelen.

De samenleving is opnieuw hard getroffen door de huidige lockdown, zegt de VNG. Ondernemers en zzp-ers leven in onzekere tijden, hebben geen reserves meer en er is weinig perspectief. Het coronabeleid is vooral geënt op de medische impact van het aantal besmettingen door het coronavirus. Maar de maatregelen hebben ook een economische en sociaal-psychologische impact op diverse sectoren en bevolkingsgroepen.

De VNG stelt voor om samen met het kabinet en sectoren een perspectief voor de lange termijn uit te werken. Daarmee zal ook het draagvlak en het begrip voor de maatregelen  in de samenleving groter worden, verwachten de gemeenten.

Woensdag liet de Amstelveens wethouder Herbert Raat zich al uit over de ontstane situatie en zei tegen RTVA dat de Amstelvener klaar is met de maatregelen. Bekijk hier het interview met Herbert Raat.

Bekijk de volgende links voor aanvullende informatie:

Gemeenten willen bredere afweging in coronabeleid | VNG

Herbert Raat is coronamoe: “Het middel is erger dan de kwaal geworden” – RTVA