KLM annuleert honderden vluchten door storm Corrie

Storm Corrie raast over het land. Uit voorzorg heeft KLM voor maandag 31 januari meer dan honderd vluchten geannuleerd. “Vooral de verwachte zware windstoten die storm Corrie met zich meebrengt, zitten ons danig in de weg”,  laat een woordvoerder weten. KNMI heeft code oranje in Noord-Holland, Friesland en het Waddengebied uitgeroepen. Er wordt verwacht dat de storm ‘grote impact’ gaat hebben en er ‘zeker vluchten van en naar Schiphol vertraagd raken of worden geannuleerd’.

KLM gaat ervan uit dat er bovenop de nu geschrapte vluchten mogelijk nog meer moeten worden geannuleerd. “Ook moeten mensen rekening houden met vertragingen”. De vluchten die niet doorgaan worden omgeboekt naar latere vluchten. Ook andere luchtvaartmaatschappijen zullen naar verwachting vluchten moeten schrappen. Houd je vlucht goed in de gaten voor eventuele  wijzingen.  

Het hoogtepunt van de storm wordt tussen 8.00 en 12.00 uur bereikt. Er valt van tijd tot tijd regen. In de middag moet de wind geleidelijk afnemen.