Testen kan in Amstelveen niet meer zonder afspraak

Uit onderzoek van RTVA blijkt dat even snel een test doen bij de coronatestbus aan de Sportlaan niet meer mogelijk is. Door de enorme drukte heeft de GGD besloten ook in Amstelveen alleen nog maar op afspraak te werken.

Met ingang van vandaag, donderdag 20 januari, is het dus zinloos om zonder afspraak naar de testbus te gaan. Aanleiding zijn de enorme wachttijden van de afgelopen dagen. Woensdag liep de wachttijd op tot wel drie uur. Dit zorgde voor veel ongeduld bij de wachtenden. Volgens een medewerker van de testbus ontstond er regelmatig een agressieve sfeer.

Vanaf 13:00 uur vanmiddag is het ook niet meer mogelijk om telefonisch een afspraak te maken. Momenteel is het zo druk voor de testbus in Amstelveen dat de GGD voor vandaag en vrijdag geen afspraken kan inplannen. De dichtstbijzijnde mogelijkheid om je te laten testen is op Schiphol.

Vanaf vrijdag wordt de testcapaciteit in Amstelveen vergroot zodat er meer aan de vraag voldaan kan worden.

Vanaf zaterdag is de verwachting dat er weer een mogelijkheid is om je te laten testen in Amstelveen. Je dient daar dus wel een afspraak voor te hebben. Deze kun je online maken of via 0800-1202.