Actief voor Amstelveen wil verbinding met BoerBurgerBeweging (BBB)

De lokale partij Actief voor Amstelveen is in gesprek met BoerBurgerBeweging (BBB) over samenwerking. Op uitnodiging van AVA kwam BBB-voorzitter Erik Stegink vrijdag naar dorpshuis De Nesse in Nes aan de Amstel.

AVA zegt als onafhankelijk lokale partij de verbinding met BBB te zoeken omdat naast de lokale belangen ook buiten de gemeentegrenzen belangrijke zaken spelen.

Tijdens de bijeenkomst overhandigde AVA-kandidaatsraadslid Ruscha de Jong-de Roos namens de ouderen uit Amstelveen een schriftelijke oproep aan de BBB-voorzitter om er in het parlement voor te pleiten koppeling van de AOW aan het minimumloon niet los te laten. “Gelukkig blijkt er inmiddels een meerderheid om dit te ondersteunen, maar zeker is het nog niet en dat zou echt grote gevolgen kunnen hebben voor de koopkracht van onze ouderen”, aldus AvA.

Het gesprek met BBB krijgt volgens Actief voor Amstelvceen zeker een vervolg. “AVA blijft onafhankelijk maar zou door een samenwerking onder andere de belangen voor ons buitengebied beter kunnen behartigen.”

Foto Actief voor Amstelveen