Daders opgepakt voor oplichting GGD-babbeltruc in Amstelveen

Er zijn twee verdachten aangehouden voor het beroven van een 82-jarige vrouw uit Amstelveen. De verdachten deden zich voor als GGD-medewerkers en beroofden de vrouw van haar pincode en pas. De daders hebben voor duizenden euro’s producten afgerekend met de gestolen pinpas.

De vrouw nam eind oktober 2021 de telefoon op en dacht te spreken met een GGD-medewerker. De medewerker vertelde de 82-jarige vrouw dat ze in aanraking was gekomen met iemand die besmet was met het coronavirus. De vrouw kreeg een testpakket thuis afgeleverd die ze moest afrekenen met haar pinpas, vervolgens is ze beroofd van haar pas en pincode. Enkele dagen later merkte de bejaarde vrouw dat er grote bedragen van haar rekening waren afgeschreven.

De twee daders zitten momenteel vast en worden voorgeleid aan de rechter-commissaris.

In Amstelveen werden meerdere ouderen opgelicht door middel van babbeltrucs. De SP vroeg aandacht in de gemeenteraad voor een aanpak van deze incidenten. Hierover maakte RTV Amstelveen in maart 2021 een nieuwsvideo.