Eerste schade gemeld in Amstelveen door storm Eunice

Nog geen twee uur na de komst van storm Eunice is de eerste schade gemeld in Amstelveen. Van kleine ongelukken tot grote schade. Uit voorzorg werd eerder op de dag al de weekmarkt afgebroken en het complete openbaar vervoer stil gelegd. Om 17:13 uur werd er aan iedereen via NL-Alert een noodmelding gestuurd om binnen te blijven.

Aan de Olmenhof moest een gigantische boom het ontgelden. Monique Strach van Schijndel filmde dit vanuit haar flat.  Het filmpje is te zien op onze facebookpagina. Op de Legmeerdijk lag ineens een lantaarnpaal op de weg en aan de Mont Blanc waaiden diverse daken van garages af.

Foto VLN: Garages bij de Mont Blanc verliezen hun dak
Foto Ilonka Domencus-Commandeur: Middenhoven

Verder was er hele veel schade doorgewaaide bomen. Ondermeer op de Sportlaan werd ter hoogte van voetbalclub Amstelveen Heemraad een groot deel van de weg bedekt door een omgewaaide boom.

Foto Aukje Algera: De Sportlaan is afgesloten door een omgevallen boom

Op de A9 ontstonden er veel problemen.  Meerdere vrachtwagens raakten van de weg. Ter hoogte van Amstelveen werd de A9 zelfs afgesloten.

Foto Sandra Mur-Bekaert: Het zal je tuin maar zijn…

De politie en Brandweer Amstelveen liet op Twitter weten wat je moet dan als je schade hebt. In welke vorm dan ook.

RTVA zal vandaag geregeld updates geven van de schade in Amstelveen. U kunt uw foto’s en/of video’s sturen via redactie@rtva.nl of plaatsen op onze sociale media kanalen.

Foto boven: Daisy Oerlemans