Familie van Pascal Zegwaard over revalidatie: ‘Het wordt een lange weg, maar wij steunen hem meer dan 100%’ 

De familie van Pascal Zegwaard heeft op de website van RODA ’23 een update geschreven over het revalidatieproces van Zegwaard. Pascal Zegwaard, bestuurslid van RODA ’23, is in de ochtend van 2 januari getroffen door een ernstige hersenbloeding. Momenteel ligt hij op de verpleegafdeling Neurologie.

“Hij ligt fijn op een eenpersoonskamer, met uitzicht op de Arena!”, schrijft de familie. Of Zegwaard meekrijgt dat hij een prachtig uitzicht heeft, is niet zeker te zeggen. “Sinds enkele dagen is hij steeds wat meer wakker. Hij opent zijn ogen steeds meer en volgt ons, de televisie en filmpjes op de telefoon met zijn ogen. Helaas kan hij nog niet praten en weten we niet exact wat hij wel en niet mee krijgt. Maar we hebben wel echt het idee dat hij ons herkent en ons ziet.”

Er is progressie, maar ‘zijn bewustzijn is laag en bepaalde functies werken nog niet’. “De komende dagen staan in het teken van het vervangen van de externe naar een permanente, interne drain in zijn hoofd”, laat de familie weten. Hierna is het belangrijk dat Zegwaard stabiel gaat worden zodat er serieuzer aan de revalidatie gewerkt kan worden. “Pascal kennende zal hij hier in ieder geval voor gaan. “Het zal een lange
weg worden, met vooral veel tijd en nog meer geduld, maar wij gaan hem daar in ieder geval voor meer dan 100% in steunen”.

De familie bedankt iedereen voor de steun en hartverwarmende gebaren. Het hele bericht van de familie lees je hier.