Zijn gloednieuwe woongebouwen de oplossing voor de wooncrisis in Amstelveen?

De huizenprijzen stijgen en ook in Amstelveen kunnen we niet om de verhitte woningmarkt heen. Pogingen om deze crisis aan te pakken zijn er. D66 Amstelveen steunt de plannen voor duurzame woningen aan de Ouderkerkerlaan. D66-raadslid Tawros Aslanjan denkt dat dit ‘een mooie bijdrage is in het terugdringen van het woningtekort in Amstelveen’. De 130 appartementen zijn bedoeld voor starters, jonge gezinnen en empty nesters, maar zijn de prijsverhoudingen wel realistisch? En is een plan voor een gloednieuw woongebouw aan de Ouderkerkerlaan de oplossing voor de wooncrisis in Amstelveen? Hier zijn de meningen bij de partijen in Amstelveen over verdeeld. “Ik vraag mij echt af voor wie wij hier in Amstelveen bouwen”, vertelt Gonnie van Rietschoten, burgerraadslid van Actief voor Amstelveen (AVA).