Hoge opkomst verwacht bij wandeling van het jaar

Aan het begin van de lente word de Saskia van der Meer Wandeling georganiseerd, deze wandeling zal op maandag 21 maart plaatsvinden. Tijdens dit evenement staan gezelligheid en bewegen voorop, de route is onder andere langs De Poel. Er kan gekozen worden tussen verschillende afstanden: 4, 6 of 8 kilometer. De start vindt plaats bij Atletiek Vereniging Startbaan om 10 uur.  

De wandeling is vernoemd naar een oud-medewerker van AmstelveenSport, Saskia van der Meer. Van der Meer heeft zich negentien jaar lang ingezet voor de Amstelveense sport, ze is bekend van haar werk voor projecten als ‘Fietsmaatjes’, ‘Elke Stap Telt’, ‘Jump In’ en ‘Groep 6 On The Move’. Met deze projecten maakte ze zowel de jeugd als ouderen op verschillende manieren enthousiast om te gaan bewegen. “De laatste jaren richtte ik me vooral op ouderen en kwetsbaren. In diverse wijken zijn we wandelgroepen begonnen, daarmee wilden we mensen op een laagdrempelige manier in beweging krijgen. Het sociale aspect was daarbij heel belangrijk. Het is leuk om te zien dat veel van deze wandelgroepen nog bestaan. Bijvoorbeeld in de wijk Bankrashof-Kostverloren. Ik hoop dat veel mensen meelopen op 21 maart, en dat deze wandeling uitgroeit tot een jaarlijks terugkerende activiteit.”, vertelt Saskia

Bij het afscheid van AmstelveenSport in 2021 kreeg Saskia de wandeling ‘cadeau’; deze draagt sinds vorig jaar haar naam. Iedereen is van harte uitgenodigd om mee te wandelen. “Er is geen tijdsdruk, dus iedereen kan meedoen!”, vertelt Saskia.