Politie stuit op vuurwapens bij verkeerscontrole Amstelveen

Dinsdagavond 1 februari stuitte de politie tijdens een verkeerscontrole in Amstelveen op een vuurwapen in een auto. In de auto zaten drie mannen die er snel vandoor dachten te gaan. Twee zijn in de omgeving aangehouden en overgebracht naar het politiebureau. De derde verdachte heeft zich twee dagen later bij de politie gemeld.

Vijf minuten voor middernacht werd de auto stilgezet ter controle. De 19-jarige bestuurder onttrok zich aan de staandehouding en ging er met de auto vandoor en een andere inzittende rende weg. Korte tijd later troffen agenten de auto op de Bosbaan in Amstelveen aan.

De Amsterdamse bestuurder werd direct aangehouden. Een tweede verdachte, een 23-jarige Amsterdammer, werd in de omgeving aangetroffen en aangehouden. In zijn nabijheid lag een tas met daarin een vuurwapen en munitie. De zoektocht is op woensdag 2 februari voortgezet in de omgeving van de Bosbaanweg waar agenten uiteindelijk nog meer vuurwapens vinden en in beslag nemen. De recherche doet momenteel onderzoek.

De derde verdachte, een 18-jarige Amsterdammer, heeft zich op donderdagochtend 3 februari gemeld in een politiebureau in Amsterdam-Zuidoost. Alledrie de mannen worden vrijdag 4 februari voorgeleid aan de rechter-commissaris.