PvdA-Amstelveen stelt vragen over grensoverschrijdend gedrag in Amstelveen

De PvdA gaat tijdens de vergadering van de raadscommissie Burgers en Samenleving op 2 februari vragen stellen aan de wethouder over grensoverschrijdend gedrag gemeentelijke organisaties. Onder andere over het aantal meldingen, hoe er wordt omgegaan met meldingen en hoe het gesteld is met de veiligheid op de werkvloer.

Na de berichtgeving over grensoverschrijdend gedrag bij het programma The Voice na de tv-uitzending van BOOS, kreeg Het Centrum Seksueel Geweld Amsterdam-Amstelland zes keer zoveel vragen binnen als normaal. De toename is hoger dan in de tijd van de #ME-TOO beweging.

“Grensoverschrijdend gedrag is niet beperkt tot The Voice. Het is een breed maatschappelijk probleem en hoog tijd dat we erover praten en vooral iets aan doen. Getalsmatig kan het niet anders dan dat het ook bij gemeente Amstelveen voorkomt'”, vertelt Esther Veenboer, fractievoorzitter PvdA-Amstelveen.