PvdA wil 30 kilometer als maximumsnelheid

In verkiezingstijd doen politieke partijen veel compleet nieuwe voorstellen. De PvdA zegt vanavond (27 februari) in een persbericht dat ze in het grootste deel van Amstelveen een maximumsnelheid van 30 kilometer per uur wil invoeren.

De afgelopen vier jaar, toen de partij (samen met VVD en D66) lid was van de coalitie, heeft ze een dergelijk voorstel niet gedaan.

“Het is Amstelveners een doorn in het oog”, zegt PvdA-raadslid Arnout van den Bosch nu. “Auto’s die voor het gevoel veel te hard door woonstraten rijden.” Hoewel in veel straten al een maximum geldt van 30 kilometer per uur, zegt de PvdA nu dat 30 kilometer de standaard zou moeten worden, “behalve op een beperkt aantal doorgaande wegen.” Uitzondering zijn wat Van den Bosch betreft in elk geval de Beneluxbaan, de Keizer Karelweg, de Amsterdamseweg, de Handweg en de Van der Hooplaan.

Van den Bosch: “We moeten een duidelijke keuze durven maken: voor ons zijn verkeersveiligheid en een schone lucht belangrijker dan die paar seconden tijdwinst die 50 oplevert.” Waarom het raadslid juist nu met het voorstel komt, blijkt niet uit het persbericht.