Schiphol schrapt alle commerciële vluchten van en naar Oekraïne

Als gevolg van de Russische aanval op Oekraïne is het luchtruim boven het land gesloten en zijn alle lijnvluchten van en naar het land geschrapt. Dat betekent dat onder andere de vluchten naar Schiphol en Eindhoven Airport zijn komen te vervallen.

KLM kondigde twee weken geleden al aan om vanuit veiligheidsoverwegingen niet langer van, naar en over Oekraïne te vliegen. Het besluit volgde op na het aangepaste reisadvies naar code rood en een uitgebreide veiligheidsanalyse. De vluchtmaatschappij vertelde “de veiligheid van passagiers en medewerkers altijd voorop te stellen”. Veel andere luchtvaartmaatschappijen bleven toen nog vanuit Nederland actief – zo vloog Ukraine International Airlines tussen Schiphol en Kiev. Vanaf vandaag, 24 februari, zijn alle lijnvluchten van en naar het land geschrapt.

Naar Wit-Rusland, een bondgenoot van Rusland, wordt vanwege internationale sancties al langere tijd niet meer gevlogen. De Russische hoofdstad Moskou wordt wel volgens schema bediend.