Sporting Martinus al twintig wedstrijden op rij ongeslagen

Zondag derdeklasser Sporting Martinus heeft met 3-1 zege bij Swift haar twintigste wedstrijd op rij niet verloren. Het was voor de ploeg van Tom Verhoek de eerste wedstrijd sinds 21 november 2021. De strijd om de koppositie in de derde klasse C hebben de Amstelveners voorlopig in hun voordeel beslist.

Martinus was in de eerste helft al heer en meester en defensief gaf het weinig tot niets weg. Al na drie minuten kon Martinus juichen toen Luka Misumi een afgeslagen bal direct binnenschoot. Lang kon de ploeg van Verhoek niet genieten van die voorsprong. Een van de weinige foutjes achter zorgde direct voor de tegentreffer. Martinus was echter niet van slag en bleef veelvuldig de aanval zoeken. Het duurde tot vijf minuten voor rust voordat het weer raak was. En gelijk twee keer ook.

Eerst was het Anthony Dean die een knappe combinatie met een diagonaal schot goed afrondde (1-2). En juist toen de eerste toeschouwers voor een warm kopje snert de kantine indoken deed Sporting Martinus er nog een schepje erbovenop: Ralph Groenteman kapte zich aan de linkerkant behendig vrij waarna hij een panklare voorzet afleverde op het hoofd van andermaal Luka Misumi. Hij bleek ook met dit lichaamsdeel behendig overweg te kunnen voor het doel en kopte overtuigend de 1-3 binnen.

In de tweede helft was de wedstrijd meer in evenwicht en kreeg ook Swift de nodige kansen. Het spel werd aan twee kanten opportunistischer en fysieker. Beter werd de wedstrijd er echter niet van.  Kansen waren er genoeg voor beide teams, maar gescoord werd er niet meer.

Sporting Martinus neemt door de zege ruimer afstand van Swift. De voorsprong bedraagt op Swift, dat naar de vierde plaats zakte, nu vier punten met een wedstrijd minder gespeeld. Grootste concurrent is momenteel ZSGOWMS dat tweede staat op drie punten afstand van de Amstelveners. Zondag speelt Sporting Martinus thuis tegen RKDES.

Komend weekend beginnen alle Amstelveense clubs weer aan de competitie en dat betekent dat het programma ‘De 8 van Amstelveen’ vanaf dinsdag 22 februari ook weer te zien is bij RTVA.