Storm raast door: Amstelveen omgewaaid

Veel Amstelveners hebben gehoor gegeven aan onze oproep om foto’s en video’s te sturen van de de storm die over Amstelveen en de rest van Nederland raast. Naarmate de uren vorderden kwamen er steeds meer meldingen bij ons binnen. Het ging vooral om omgewaaide bomen.

Zo waaide er aan de Olympiadelaan een grote boom op een rijdende auto. Politie, brandweer, ambulance en mobiel medisch team zijn ter plaatse. De bestuurder van de auto zit nog in het voertuig en is door de brandweer bevrijd.

Veel foto’s laten afgesloten wegen zien. Zowel fietspaden als rijbanen. En meestal is een boom de oorzaak. De foto (eerste foto onder tekst) van Daisy Oerlemans van de garages  zonder dak aan de Mont Blanc springt er voor ons echt bovenuit.

Toch waren sommigen ook blij met de storm. Zoals Silver, de kat van Mirjam van den Berg-Koehler. Bekijk hier het filmpje van Silver die gek wordt van de vliegende blaadjes. En ooit eens willen horen hoe het klinkt als een oude boom breekt? Klik hier voor de brekende boom aan de De Parelvisserlaan.

Foto VLN: Aan de Olympiadelaan belandde een boom op een rijdende auto
Foto Marc Wilhelmus: In Westwijk bleven niet alle schuttingen staan
Foto Wen Dietz: Van de tuin is niets meer over. Zeker niet voor de kinderen om te spelen.
Foto Danielle Leijen: Bovenkerkerweg. Dat wordt omfietsen
Foto Kenneth Wiesrum : Boom blokkeert weg in de wijk Bankras
Foto Joop Siemers : Ook het fietspad Willem Dreesweg – Saturnus is even niet door heen te komen

Foto boven Danielle Leijen