175 Amstelveners in actie tijdens Landelijke Opschoondag

In Amstelveen bracht de Landelijke Opschoondag afgelopen zaterdag veel mensen op de been. Vanuit 8 startlocaties gingen op zaterdag 19 maart circa 175 mensen de straat op.

In het zuiden van Amstelveen brachten de coördinatoren van De Meent ruim 30 mensen in beweging en in het noorden sloten veel mensen zich aan bij de Rommelrapers van Randwijck. Naast de bekende wijkcentra als De Bolder, Alleman, Pluspunt, Westend en Buurtkamer KKP werd in de Operabuurt vanaf de garage van een privéwoning gestart; in Bovenkerk startte een grote bewonersgroep vanuit Silversant. De medewerkers van Groenbeheer haalden circa 400 kilo zwerfafval op de locaties af. Na afloop werden de deelnemers bij de startlocaties getrakteerd op koffie en thee, en op taart van een bekende kruidenier. De volgende landelijke opschoondag in Amstelveen vindt plaats tijdens de World Cleanup Day op zaterdag 17 september 2022.