Amstelveense kinderreporters maken Amstelkids Verkiezingsjournaal

De kinderreporters van Amstelkids brengen opnieuw een Amstelkids Journaal uit: het Amstelkids Verkiezingsjournaal. Want wat zijn de gemeenteraadsverkiezingen eigenlijk? Kinderen mogen niet stemmen, maar wordt er tijdens deze verkiezingen ook aan hen gedacht?

Verschillende kinderreporters in de leeftijd van 9 t/m 11 jaar (van verschillende scholen in Amstelveen) zochten het uit. Ze gaan in gesprek met verschillende partijen en leggen hen interessante stellingen voor. Waarom komt er eigenlijk geen heel nieuw zwembad De Meerkamp? En zouden auto’s niet verboden moeten worden rondom scholen? Voor lastige vragen en wat achtergrondinformatie staat ‘Agaath van de Raad’ paraat. Zij weet de kinderen alles te vertellen over de gemeenteraadsverkiezingen.

Online en op tv te bekijken
Het nieuwe journaal wordt woensdag 2 maart verspreid naar alle basisscholen in Amstelveen, zodat het in de klas bekeken kan worden. Maar het Amstelkids Verkiezingsjournaal is ook te bekijken via www.amstelkids.nl te zien op tv, bij RTV Amstelveen. En direct via YouTube.

Amstelkids gaat dit jaar nog enkele journaals maken met verschillende onderwerpen. En de redactie is daarom altijd op zoek naar nieuwe verslaggevers en reporters. Dus voor alle kinderen: meld je aan via de website van Amstelkids.