Amstelveners kunnen stemmen op ontwerpen skatepark aan Legmeerdijk

Vanaf woensdag 30 maart tot en met zondag 17 april kan er via deze link worden gestemd op twee ontwerpen voor een skatepark in Amstelveen-Zuid. Het nieuwe skatepark komt naast de jongerenontmoetingsplek tussen de Schweitzerlaan en de Legmeerdijk.

Ontwerp 1
Ontwerp 2

“Na participatie met onder anderen initiatiefnemers Ramon, Tijn en Thomas, jongeren, omwonenden, wijkcoach, buurtsportcoach en onderzoek naar een geschikte locatie is het dan nu zover”, schrijft de gemeente Amstelveen. Bureau Concrete Matters heeft twee ontwerpen gemaakt waarop kan worden gestemd via het gemeentelijke online participatieplatform denkmee.amstelveen.nl. Beide ontwerpen bieden mogelijkheden voor zowel beginnende als gevorderde skaters, steppers en BMX-ers. Het verschil van de twee ontwerpen zit in de contouren van het skatepark en de toegang.

Instagram en Snapchat
“Fijn dat het de jonge skaters gelukt is om een skatepark in Amstelveen-Zuid voor elkaar te krijgen”, laat wethouder Floor Gordon (spelrecreatie) weten. “We moeten nog wel een bestemmingsplanprocedure doorlopen, dus de skaters moeten nog even geduld hebben. Als alles meezit, kunnen we het skatepark begin 2023 met hen openen.” De gemeente is vandaag, 30 maart, een campagne via Snapchat en Instagram gestart om jongeren op te roepen om te stemmen.

Inrichting omgeving
Als de keuze voor het ontwerp van het skatepark vaststaat, kan de gemeente het plan verder uitwerken met banken, fietsnietjes, afvalbakken, groen en het opknappen van de jongerenontmoetingsplek. Mogelijk wordt het ontwerp iets bijgeschaafd zodat het goed in de beschikbare ruimte past. Nadat het bestemmingsplan is vastgesteld, kan een omgevingsvergunning worden aangevraagd en de opdracht voor de aanleg worden verstrekt.