Amsterdam en Amstelveen lanceren wandelroute: ‘Wild in je tuin’

De gemeenten Amsterdam en Amstelveen lanceren de wandelroute ‘Wild in je tuin’ door het heempark Dr. Jac. P. Thijssepark en het Amsterdamse Bos. Tijdens deze route kunnen wandelaars via een app informatie lezen over de plekken die worden aangedaan en de planten en bomen die een belangrijke rol spelen in ons ecosysteem.

Zoals bijvoorbeeld kamperfoelie, hangende zegge of kardinaalsmuts. Planten die op het eerste oog misschien niet zo bijzonder lijken, maar een belangrijke voedselbron zijn voor insecten, vogels of eekhoorns.

De wandelroute is een mooi voorbeeld van samenwerking tussen beide gemeenten. We hopen dat de wandelaars geïnspireerd worden door de mooie natuur en beseffen dat we zorgvuldig om moeten gaan met de natuur en het milieu in onze leefomgeving. vertelt wethouder Floor Gordon

App IVN Routes

De route ‘Wild in je tuin’ is te downloaden via de gratis app ‘IVN routes’. Op de route is informatie te vinden via foto’s en teksten en de wandeling is ongeveer 9 kilometer lang. De navigatie van de app geeft bij minder overzichtelijke kruisingen in het Amsterdamse Bos een seintje hoe men verder kan lopen.

Op de plattegrond die ook in de app is te vinden, is de route ook goed te volgen. Het startpunt voor beide routedelen van de wandelroute is op de parkeerplaats bij de Oude Karselaan. Het Amsterdamse Bos is toegankelijk per fiets, het Thijssepark niet.

Klik hier voor meer informatie over de IVN wandelroutes.