AVA definitief bondgenoot van BoerBurgerBeweging

Eerdere gesprekken tussen de lokale politieke partij Actief voor Amstelveen (AVA) en BoerBurgerBeweging (BBB) hebben er zaterdag 5 maart toe geleid dat er een officiële samenwerking is ontstaan. AVA benadrukt dat de zelfstandigheid en eigen identiteit niet in het geding is.
Tweede Kamerlid en BBB-lijsttrekker Caroline van der Plas en AVA-lijsttrekker Michel Becker ondertekenden de samenwerking als BBB bondgenoot in Moerdijk. De BoerBurgerBeweging heeft geen lokale afdelingen maar zoekt per gemeente een lokale bondgenoot. Inmiddels hebben ze in twintig gemeenten een samenwerking met een lokale partij gesloten.
AVA hoopt door deze samenwerking meer invloed te krijgen in onder andere het buitengebied van Amstelveen, meer zeggenschap in het waterschap en in de provincie. Lijsttrekker Michel Becker: “Natuurlijk stelt AVA prioriteit bij het belang binnen Amstelveen, maar daar hoort ook ons buitengebied bij. AVA heeft als ‘no nonsense’ partij vertrouwen in een vruchtbare samenwerking met de eveneens ‘no nonsense’ BoerBurgerBeweging van boegbeeld Caroline van der Plas.”
Foto AVA: v.l.n.r. Caroline van der Plas (BBB)  Michel Becker (AVA), Ruscha de Jong-de Roos(AVA), Ronald Bouwman (AVA) en Erik Stegink BBB.