BbA vraagt burgemeester in te grijpen: Belastinggeld misbruikt voor campagne

Burgerbelangen Amstelveen (BbA) vindt dat desnoods de burgemeester een einde moet maken aan de besteding van belastinggeld aan reclame voor de politieke partijen (VVD, D66 en PvdA) die lid zijn van het College van B en W. BbA-lijsttrekker Ruud Kootker wil dat hieraan meteen een einde komt en dat na de verkiezingen afspraken worden gemaakt over inzet en inhoud van gemeentelijke informatiepagina.

De lokale politieke partijen (naast BbA doen ook Actief voor Amstelveen en Goed voor Amstelveen mee aan de gemeenteraadsverkiezingen van volgende week) staan in de campagne op achterstand omdat ze in hun verkiezingsstrijd geen financiële bijdrage krijgen van een landelijke organisatie. Er bestaan inmiddels plannen om hierin verandering te brengen in de toekomst. Omdat ze in Amstelveen bovendien geen lid zijn van het College van B en W kunnen ze ook niet profiteren van de ondersteuning van gemeentelijke communicatiemedewerkers en bijbehorende budgetten. Kootker spreekt van misbruik.

Ruud Kootker: ”Ook afgelopen week was het weer raak. Twee pagina’s over het historisch besef van Amstelveen natuurlijk voorzien van (weer) een foto van VVD er Herbert Raat. Niets meer en minder dan een overzicht, vlak voor de verkiezingen, van de successen van de wethouder. Een paar pagina’s verder PvdA er Marijn van Ballegooijen met een complete pagina over ouder worden in Amstelveen. Maar veel feitelijke informatie ontbreekt. Meer dan de helft van de pagina is een foto, dan natuurlijk een quote van de lijsttrekker, tevens wethouder en dan afsluiten met vier bullet points en een websitevermelding. Hoe bedenk je dit? Het kan niet zo zijn dat persoonlijke profilering meer aandacht krijgt dan actuele, noodzakelijke en gerichte informatie voor onze inwoners.

In de eerste uitzending van Beslist in Amstelveen (vanaf 25:35 min) besteedde presentator Roel Smit ook aandacht aan het onderwerp.

Foto: BbA voert op zijn eigen manier campagne. Vanaf links Ruud Kootker (lijsttrekker), Peter Bot (voorzitter) en Pieter Monkelbaan (nummer 2 op de lijst)