Gouden Sjoukje Dijkstra schittert tijdens tentoonstelling

De Vereniging Historisch Amstelveen heeft tot en met 3 april een tentoonstelling over kunstschaatsster Sjoukje Dijkstra. De in Amstelveen opgegroeide Dijkstra won in 1964 een gouden medaille tijdens de Olympische Spelen in het Oostenrijkse Innsbruck. Aanleiding voor de ode aan Dijkstra was haar tachtigste verjaardag eerder dit jaar.

RTV Amstelveen was aanwezig bij de opening van de tentoonstelling door burgemeester Tjapko Poppens en sprak daar uitgebreid met Dijkstra. Ook vriendin en concurrent Joan Haanappel, samensteller Jos Pronk en haar eerste trainer de inmiddels 96-jarige Annie Smit-Verlee komen aan het woord. Het verleden komt weer tot leven met veel attributen uit het persoonlijke archief van Sjoukje Dijkstra. Ook de beelden van haar inhuldiging in 1964 ontbreken niet.

De tentoonstelling is iedere zaterdag en zondag van 14:00- 17:00 uur te zien bij Vereniging Historisch Amstelveen aan de Orion 19A.