Jurist Mock pleit voor 70 km/u op Beneluxbaan: “Gemeente Amstelveen maakt burgers monddood”

De Amstelveense jurist Marcel Mock pleit voor het terugschroeven naar de originele 70 km/u op de Beneluxbaan. Nu mag er nog maar 50 kilometer per uur gereden worden en daar is de jurist het niet mee eens. Volgens Mock is de weg ‘veilig genoeg om er 70 te rijden’ en zullen omwonenden ‘geen overlast ervaren als er 70 in plaats van 50 km/u gereden wordt’. De gemeente Amstelveen behoedt zich onder de formele kwestie dat jurist Mock geen belanghebbende is omdat hij niet naast de Beneluxbaan woont. Mock reageert hier in de rechtszaal op; hij vindt dat de gemeente Amstelveen ‘de burgers monddood maakt’. 

Naar aanleiding van een reportage van RTV Amstelveen over de snelheid van de Beneluxbaan bleek dat de meeste Amstelveners het er niet mee eens zijn dat er nog maar 50 km/u gereden mag worden. Ze vinden dat de snelheid weer 70 kilometer per uur mag worden.