Meldpunt Discriminatie lanceert nieuwe campagne

Gisteren lanceerde het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam (MDRA) op de internationale dag tegen discriminatie en racisme een campagne om te zorgen dat het meldpunt meer bekendheid krijgt. Het MDRA behandelt klachten van onder meer Amstelveners. Anoniem melden kan ook.

”We zien dat discriminatie onder Amstelveners toeneemt. Dat is een zorgelijke ontwikkeling. Daarom is het belangrijk dat onze inwoners weten waar ze ervaringen met discriminatie of uitsluiting kunnen melden. Daarmee kunnen we de bewustwording over dit onderwerp vergroten en zorgen dat discriminatie wordt aangepakt”, vertelt wethouder Floor Gordon.

Meld discriminatie

Inwoners die zich gediscrimineerd voelen of zien dat dat iemand anders dat overkomt, kunnen dit melden bij het Meldpunt Discriminatie Regio Amsterdam. De medewerkers luisteren aandachtig en zoeken samen met de melder naar de beste oplossing. Dat wordt discreet en zorgvuldig gedaan. “Elke melding wordt serieus genomen. Het is belangrijk dat zowel slachtoffers als omstanders ervaringen van discriminatie melden en tijdig hulp zoeken. Het MDRA ondersteunt, biedt hulp en bemiddelt, aldus wethouder Marijn van Ballegooijen.

MDRA

Het MDRA is een onafhankelijke stichting met als doel het bestrijden en voorkomen van discriminatie en het beïnvloeden van maatschappelijke processen die daaraan ten grondslag liggen. Het meldpunt werkt voor inwoners van Aalsmeer, Amstelveen, Amsterdam, Diemen, Ouder-Amstel en Uithoorn.

Voor meer informatie over discriminatie in de regio Amsterdam-Amstelland: www.mdra.nl.