Neemt druk op De Meerkamp toe na sluiting zwembad Uithoorn?

De aanstaande sluiting van zwembad De Otter in Uithoorn heeft mogelijk grote gevolgen voor De Meerkamp. Vanaf 9 mei zal het zwembad in Uithoorn gesloten worden omdat het niet meer rendabel is. Burgerbelangen Amstelveen verwacht een enorme toename van het aantal gebruikers voor De Meerkamp.

De Meerkamp kamp al met een enorme wachtlijst als het gaat om het volgen van zwemlessen. In De Otter zijn er nu ongeveer 700 kinderen die lessen volgen. Die kunnen onmogelijk allemaal in De Meerkamp terecht, verwacht Burgerbelangen Amstelveen. Naast het zwembad in Amstelveen is ook de Waterlelie in Aalsmeer een alternatief.

Ewa Petiet en Ferry van Groeningen maken zich namens bbA zorgen over de ontstane situatie. Zij willen dan ook van het college weten wat dit voor invloed op De Meerkamp heeft. Petiet: “Wat betekent dit voor de zwemcapaciteit  van De Meerkamp? En voor de nu al grote wachtlijst in Amstelveen? Er komt natuurlijk een extra zwembad, en ik vraag me af of deze ontwikkeling invloed heeft op de start van de aanleg van het nieuwe bad.”

De Otter is een particulier zwembad. De gemeente Uithoorn heeft al in een persbericht laten weten dat het niets kan betekenen. “De gemeente begrijpt de roep vanuit de inwoners voor een zwemlesvoorziening in Uithoorn, maar benadrukt dat het hier gaat om het besluit van een particuliere ondernemer. Mogelijkheden om het zwembad open te houden met een subsidieregeling zijn er niet”, aldus het persbericht van de gemeente Uithoorn.

Foto Remko Smit