Nieuwe stap gezet voor komst Pathé bioscoop in Amstelveen

De gemeente Amstelveen is voornemens om een koop- en anterieure overeenkomst aan te gaan met Pathé. Dit besloot het college van B&W afgelopen dinsdag. Hiermee is de komst van een Amstelveense vestiging van Pathé weer een stap dichterbij.

Locatie achter de culturele instellingen

Het is de bedoeling dat de nieuwe bioscoop achter de Schouwburg Amstelveen en P60 komt met een entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige ingang van Platform C. “Dit zou een geweldige stap zijn”. “Niet alleen voor het Stadshart of voor Amstelveen, maar voor de hele Amstelland regio. Er is veel behoefte aan meer levendigheid op het Stadsplein en deze ontwikkeling levert daar een belangrijke bijdrage aan.” vertelt wethouder Herbert Raat.

Vervolg

Doelstelling is om eind april de overeenkomst te tekenen. Hierna volgt een bestemmingsplanprocedure en de aanvraag van een omgevingsvergunning.