NK Tegelwippen zorgt voor vergroening in Amstelveen

Ook dit jaar doet Amstelveen weer mee met het NK Tegelwippen. Van april tot en met oktober worden op verschillende maandagen de tegels van Amstelveners gratis opgehaald als ze hun tegels vervangen voor groen. Hiermee moedigt de gemeente inwoners aan om hun tuin te vergroenen.

“Het NK Tegelwippen past bij de plannen van de gemeente om Amstelveen klimaatbestendig te maken. Aanpassingen van de stad zijn nodig door de veranderingen van het klimaat, zoals de toename van neerslag en de effecten van de verwachte stijging van temperatuur. Iedere tegel eruit in ruil voor groen draagt hieraan bij”, vertelt Floor Gordon, wethouder Duurzaamheid.

Gedurende het NK Tegelwippen worden in heel Nederland zoveel mogelijk tuinen groen(er) om zo wateroverlast te voorkomen, koelte te bieden in tijden van hitte, water vast te houden bij droogte en de leefruimte voor planten en dieren te vergroten. Bovendien is een groene leefomgeving goed voor het welzijn.

Op de onderstaande site staat alle informatie over het NK Tegelwippen en data van april tot en met oktober dat de tegels worden opgehaald. Voor meer informatie kunt u kijken op www.amstelveenrainproof.nl