Veel Jannen en Peters verkiesbaar; Amstelveen wijkt duidelijk af van landelijk beeld

De NOS publiceerde afgelopen maandag een landelijk overzicht van voornamen van bijna alle 55.000 kandidaten voor de gemeenteraden. Amstelveen heeft 186 kandidaten. Landelijk heten er 1377 Jan en 773 heten er Peter. In Amstelveen wijken we daar behoorlijk vanaf. We hebben namelijk maar één Jan.

De 186 Amstelveense kandidaten hebben 158 verschillende voornamen en daarvan zijn er 139 uniek. Landelijk zijn kandidaten met een migrantenachtergrond sterk ondervertegenwoordigd. ‘Mohamed’ staat op plek 425 in de lijst van de NOS en komt 24 keer voor. Dat is in Amstelveen wel anders. In de internationaal georiënteerde stad Amstelveen is meer te kiezen; wat te denken van Amandhalia,  Araz, Aziza, Bharat, Driss, Fatumo, Ilika, Kavita, Maher, Mareno, Mechtelt, Myte, Nachshon,  Nadjeha, Naziva, Nethanja, Rajiv, Rusha, Sahra, Saloua, Sunny, Tawros, Ynse en Youssef en uiteraard de overige 134 op de kandidaatslijsten voorkomende namen.

Èn dan is er dus nog die ene Jan in Amstelveen. Op de dertiende plek van lijst 6, de lijst van de SP, staat Jan Wolters. Welke namen treffen we dan wel vaker aan in Amstelveen?

Voornamen mannelijke kandidaten gemeenteraadverkiezing Amstelveen
Voornamen vrouwelijke kandidaten gemeenteraadverkiezing Amstelveen

Alle voornamen weten van de Amstelveense kandidaten? Bekijk hier de volledige lijst