Verdriet, angst maar ook massale steun voor Oekraïners vanuit Amstelveen

De Oekraïense Sofiya woont samen met haar man en kinderen in Amstelveen en maakt de oorlog van dichtbij mee. De grootschalige oorlog in haar thuisland maakt haar verdrietig, maar ook strijdlustig. Alles wat ze kan doen voor haar thuisland, doet ze. Dit geldt ook voor de Oekraïense Slava en Irina uit Amstelveen. Hun huis lijkt sinds de afgelopen dagen op een magazijn door alle donaties die zij ontvangen van Amstelveners voor Oekraïners in nood.

Door het enorme succes van deze actie lopen de kleine locaties over met spullen. Wij raden Amstelveners die willen doneren aan om hun spullen bij de grotere inleverpunten in te leveren.

Burgemeester Tjapko Poppens en Marijn van Ballegooijen gaan dit weekend in gesprek met Oekraïners in Amstelveen.