Aankondiging test sirenes in Engels, Oekraïens en Russisch voor vluchtelingen

Iedere eerste maandag van de maand om 12.00 uur worden de sirenes in Nederland getest, zo ook in Amstelveen. De maandelijkse test wordt morgen, maandag 4 april ook in het Engels, Oekraïens en Russisch aangekondigd, zodat Oekraïense vluchtelingen niet opschrikken als de sirenes maandagmiddag loeien.

Sirene test
De sirenes worden op iedere eerste maandag van de maand getest, zodat iedereen het geluid herkent bij een ramp of zwaar ongeval. Het geluid van de sirenes duurt 1 minuut en 26 seconden. Wanneer de sirenes langer en meerdere keren achter elkaar loeien, is er sprake van alarm. Mensen moeten dan direct naar binnen, deuren en ramen sluiten en elektronische ventilatie uitzetten. Via radio of tv van regionale calamiteitenzenders wordt meer informatie gegeven.