Floor Gordon zwijgt over handelwijze D66-bestuur

Floor Gordon, politiek leider van D66 in Amstelveen, wil via de media geen oordeel geven over de handelwijze van de landelijke leiding van haar partij. Ander dan enkele andere prominente D66’ers heeft ze een kritische open brief aan het partijbestuur ook niet ondertekend. Dat was op dat moment niet meer van toepassing, zegt ze, want de partij had op dat moment al aangegeven dat er openheid van zaken kwam.

Afgelopen zaterdag publiceerde De Volkskrant een onthullend artikel over het achterhouden van conclusies over grensoverschrijdend gedrag door een prominent partijlid. Door niet te handelen heeft het bestuur het vertrouwen tussen de partij en partijtop aan de ene kant en haar leden en kiezers aan de andere kant enorm beschadigd, zo luidt de stelling in een open brief, die onder anderen is ondertekend door het Amstelveense D66-raadslid Saloua Chaara en oud-raadslid Anne-Mieke van der Vet.

De handtekening van D66-wethouder Gordon staat er niet onder. Ze zegt haar partij wel aan te spreken, maar dit niet via de media te willen doen. Het is wel goed dat de partij snel openheid van zaken geeft, aldus Gordon.