Gaat de verhoogde bussluis in Bovenkerk nu wel zijn werk doen?

De bussluis in Bovenkerk werd vorig jaar november aangelegd om doorgaand verkeer van de route Legmeerdijk/Noorddammerlaan te weren, maar dit werkte niet goed. De bussluis wordt nog door veel automobilisten genegeerd. Het middenstuk van de nieuwe bussluis aan de Noorddammerlaan wordt daarom vandaag vervangen.

Sinds de aanleg van de bussluis is het rustiger geworden op de route, maar nog altijd negeren sommige automobilisten het bussluis-inrijverbod of ze letten niet goed op en rijden tegen de bussluis aan.

Een bewoonster in Bovenkerk laat weten dat al honderden auto’s tegen de bussluis zijn opgereden – en dit kan voor nodige schade aan je auto zorgen. De bewoonster vindt dat de bussluis niet duidelijk staat aangegeven en dat het ‘blok’ beter een opvallende kleur kan krijgen zoals geel. Een opvallende kleur krijgt de bussluis niet, maar wel wordt het een dikker blok. De gemeente hoopt dat hiermee duidelijk is dat er een bussluis is en dat auto’s er niet meer op rijden.

Gok

Direct na aanleg van de bussluis in november werd het inrijverbod massaal genegeerd: omdat de aanvankelijke drempel niet meer dan verhoginkje was namen veel automobilisten de gok. Daarop werd de middendrempel al een keer verhoogd, maar ook die verhoging had dus niet het gewenste effect. Het is nog maar afwachten of de bussluis nu wel zijn vruchten afwerpt.

Politie controle
De politie en handhaving houden controles om het verboden sluipverkeer tegen te gaan.