OPROEP: Sneeuw in Amstelveen, stuur ons jouw beelden

De weerberichten kondigden het al een aantal dagen aan, en vanochtend bleek het echt géén 1 april grap: sneeuwval in de lente. In Amstelveen werden we vanochtend wakker met centimeters dikke laag sneeuw. Heb jij beelden van de sneeuwpret of je auto, tuinset of kat die is ondergesneeuwd? Stuur ze in naar redactie@rtva.nl

Sneeuwpret op 7 februari 2021

Rond 1 uur vannacht begon het te sneeuwen en begon Amstelveen langzaam wit te kleuren. Om 3 uur ’s nachts was er al 3 centimeter sneeuw gevallen en is Amstelveen voorzien van een dunne witte laag. Of deze sneeuw blijft liggen zoals in februari 2021 is volgens deskundige niet de verwachting

De gemeente ging druk in de weer met strooien om de wegen begaanbaar te houden. “De verwachting van de sneeuwval is flink naar beneden bijgesteld”, liet de gladheidbestrijding van de gemeente Amstelveen weten. Ondanks dat de sneeuw meevalt blijven de mannen paraat om gladheid te bestrijden op de wegen in Amstelveen.

Fotograaf: VLN Nieuws