Pak de popcorn erbij: Pathé bioscoop komt naar het Stadshart

Er komt een Pathé bioscoop naar het Stadshart van Amstelveen. Vandaag hebben de partijen de overeenkomst getekend waarmee de ontwikkeling van een bioscoop met zeven zalen in Amstelveen mogelijk wordt gemaakt. Al is het nog even wachten voordat je met een bak popcorn op het Stadshart kan smullen van de nieuwste films – de bouw start naar verwachting in 2025.

“De kogel is door de kerk”, laat wethouder Herbert Raat weten. “De komst van Pathé is een belangrijke voorziening voor het Amstelveense Stadshart. Zo kunnen onze kinderen in deze regio naar de film en blijft het gebied aantrekkelijk voor winkels die zich hier willen vestigen”.

Ingang aan het Stadsplein
De bioscoop komt achter de Schouwburg Amstelveen en P60 en krijgt haar entree aan het Stadsplein ter hoogte van de huidige hoofdingang van Platform C. Voor een goede inpassing van de bioscoop in het pand bestaat de wens om de gehele gevel van de cultuurstrip aan te passen. Hierbij komt de gevel naar voren waardoor deze direct aan het Stadsplein grenst. De nu nog tussenliggende Thomas Cookstraat vervalt en de ingang van de Schouwburg garage verschuift naar de Meander.

“We zijn verheugd dat hiermee weer een belangrijke stap is gezet in de komst van een Pathé-bioscoop in Amstelveen”, vertelt Jacques Hoendervangers, Algemeen Directeur Pathé. “Amstelveen is als groeigemeente de perfecte locatie voor onze gloednieuwe hypermoderne bioscoop. De bioscoop wordt voorzien van de nieuwste beeldprojectie en het beste geluid, zodat inwoners van Amstelveen en de omliggende gemeenten kunnen genieten van het ultieme bioscoop-uitje.

Plan de campagne
Naar alle verwachting ligt het ontwerpbestemmingsplan medio 2022 ter inzage en kan de gemeenteraad aan het eind van dit jaar het bestemmingsplan behandelen. Hierna volgt de aanvraag voor een omgevingsvergunning en het bouwrijp maken van de locatie in de eerste helft van 2024. Bij de uiteindelijke werkzaamheden moet rekening gehouden worden met de bedrijfsvoering van de culturele instellingen, zodat voorstellingen, optredens en bijeenkomsten zoveel mogelijk doorgang kunnen vinden. Maar ook het busstation en de naastgelegen werkzaamheden aan de A9 spelen een belangrijke rol bij de uitvoering.

Het gaat dus nog even duren. Wanneer de bioscoop opengaat is namelijk nog niet bekend. Maar één ding is zeker: Een Pathé in Amstelveen gaat er hoe dan ook komen.