Schietincident Nicolaas Beetslaan in Bovenkerk; burgemeester en politie in gesprek met bewoners

Burgemeester Poppens bracht een bezoek aan de Nicolaas Beetslaan in Bovenkerk waar dinsdagavond een woning is beschoten. De burgemeester sprak samen met wijkteamchef politie Eric Aldewereld met een aantal omwonenden. ”Ik begrijp dat buurtbewoners erg geschrokken zijn”, vertelt Tjapko Poppens. Dinsdagavond 19 april vond er een schietincident plaats waar niemand gewond raakte.

“Het beschieten van een woning overschrijdt alle grenzen en is onacceptabel. Dit raakt het veiligheidsgevoel in de buurt. Daarom heeft het politieonderzoek hoge prioriteit”.

Onderzoek
Het politieonderzoek is in volle gang. De politie roept getuigen op zich te melden via 0900-8844 of via Meld misdaad anoniem 0800-7000. De politie vraagt personen die beeldmateriaal hebben deze ter beschikking te stellen van het politieonderzoek.

Niet de eerste keer
Op 23 september 2020 was het ook al raak, toen vond er een explosie plaats. In december 2021 was het in deze straat ook raak. Toen is er zwaar vuurwerk afgestoken bij een voordeur, daardoor kwamen er scheuren in een muur van een woning. Of er een verband is tussen deze zaken is nog onbekend, de politie doet daar momenteel onderzoek naar.