VVD en D66 willen binnen twee weken keuze maken

Herbert Raat (VVD) en Floor Gordon (D66) verwachten nog twee weken nodig te hebben om een keuze te kunnen maken uit drie combinaties voor de vorming van een nieuw College van B en W. Dat heeft de griffie van de gemeenteraad maandag 11 april bekendgemaakt.

De verkenners spreken de verwachting uit dat zij uiterlijk maandag 25 april conclusies kunnen trekken over verdere samenwerking, zo luidt het persbericht.

Na een eerste rondje langs alle twaalf partijen in de nieuwe gemeenteraad, wordt nu door VVD en D66 (de twee grootste partijen) verder gesproken met Burgerbelangen Amstelveen (bbA), PvdA en Goed voor Amstelveen (GvA). Er liggen volgens Raat en Gordon drie opties op tafel.

– VVD, D66, bbA
– VVD, D66, bbA, PvdA
– VVD, D66, PvdA en GvA

Deze drie combinaties zijn het meest kansrijk, zeggen VVD en D66. De gesprekken verlopen constructief. De partijen spreken over de inhoud en verkennen de diverse opties voor samenwerking. Over de inhoud van de gesprekken worden geen mededelingen gedaan.