Amstelveense kappers zetten zich belangeloos in voor Oekraïense kinderen

Op zondag 1 mei werden ruim 120 Oekraïense kinderen door 9 kappers geknipt. Een danszaal in het voormalige Griffioen op Uilenstede werd verbouwd tot een heuse kapsalon. Negen kappers, zeven vrijwilligers, 120 kinderen en honderden knuffels. Het initiatief werd bedacht bij Tara Beauty Center door Tara en Elena, beiden ooit zelf gevlucht.

De kinderen kwamen soms met foto’s van hun favoriete voetbalsterren en voor sommigen was het überhaupt het eerste bezoek bij de kapper in hun leven. Een praatje, een extra aai over de bol en er waren regelmatig emoties aan beide kanten. Er werden ook meteen foto’s gemaakt voor papa’s en andere familieleden in Oekraïne. Er was misschien lichte spanning bij binnenkomst, maar iedereen was blij bij het weggaan. Uiteraard met een snoepje, zoals het hoort bij de kinderkapper.