Filosofeer over het leven met Peter Henk Steenhuis

Het belooft een interactieve workshop- en lezingavond te worden in Bibliotheek Amstelveen Stadsplein waar Peter Henk Steenhuis samen met jou filosofeert over zijn nieuwste werk ‘Zin in het alledaagse’ en jouw levensloop.

Peter Henk Steenhuis Filosofieredacteur bij dagblad Trouw en publicist van meer dan vijftien boeken, dat is Peter Henk Steenhuis. Zijn boeken Filosofie van het kijken en Denken over dichten kwamen op de shortlist van de Socrates Wisselbeker.

Hoe krijg je zin in het alledaagse? Hoe maak je zin in het leven van alledag? Drie jaar geleden begon schrijver/journalist Peter Henk Steenhuis met die vraag, de rubriek ‘Zin in het alledaagse’ in dagblad Trouw. De meest gelezen gesprekken werden eind 2022 gebundeld in het gelijknamige boek. De serie loopt nog door. Zin in het alledaagse bevat gesprekken met gewone, maar altijd bijzondere Nederlanders over hoe zij hun leven betekenis geven. Peter Henk Steenhuis sprak met hen niet over zingeving in theoretische zin, maar verzamelde verhalen over de manier waarop zij zin doen of maken, elke dag opnieuw.

Datum: donderdag 2 juni, 19:30-21:00

Locatie: Bibliotheek Amstelveen Stadsplein

Prijzen: Leden €5,00 / Niet-leden €7,50

Klik hier voor meer informatie over de workshop- en lezingavond