Gemeente Amstelveen volgt verkeerssituatie afgesloten Beneluxbaan op de voet

De gemeente Amstelveen volgt de ontstane verkeerssituatie als gevolg van de werkzaamheden aan de Buitenveldertselaan in Amsterdam nauwlettend. We worden overspoeld met bezorgde reacties, met name vanwege de omleidingsroutes, zegt wethouder Herbert Raat. Dit moet zo snel mogelijk worden opgelost.

Vanwege de werkzaamheden in Amsterdam is de Beneluxbaan dicht vanaf Uilenstede. De werkzaamheden begonnen maandag 9 mei. Verkeer dat normaal via de Beneluxbaan rijdt, wordt omgeleid. Maar dat verloopt niet vlekkeloos. Automobilisten en motoren proberen hun weg te vinden via het fietspad tussen de wijk Kronenburg/Uilenstede en de straat Reimersbeek in Buitenveldert Zuid.  Amstelveen heeft Amsterdam daarom om aanvullende maatregelen gevraagd na meldingen van onveilige situaties, zegt Raat.

Maatregelen

Amsterdam heeft toegezegd direct maatregelen te nemen. Zo komen er tekstwagens die het verkeer eerder richting de omleiding A9 leiden. Op de omleidingsroute Uilenstede staat een verkeersregelaar en wordt bebording geplaatst. Er worden tijdelijk uitneembare paaltjes geplaatst op de bruggen bij Reimersbeek en Walborg om illegaal sluipverkeer te voorkomen. Tevens komt er een aanvullende omleidingsroute vanaf Uilenstede via de Prof. J.H. Bavincklaan richting Rembrandtweg. We houden de situatie in de gaten en schalen direct op als dat nodig is, zegt Raat. Het kan niet zo zijn dat onveilige verkeerssituaties voort kunnen blijven bestaan.

Klik hier voor meer informatie over de wegwerkzaamheden