Kinderraad in actie voor kinderen in armoede

Woensdag 25 mei was de kinderraad op bezoek bij de Kledingbank Amstelveen. De kinderen waren daar om € 925,60 en zakken vol nieuw ondergoed te overhandigen. Dit bedrag hebben ze opgehaald door op school, in de klas, op de sportclub actie te voeren voor de Kledingbank.

De Kledingbank zamelt tweedehands kleding in, maar geen ondergoed. Dat moet echt nieuw zijn en daar is geen geld voor. De Kinderraad wilde dit jaar iets doen voor minder bedeelde kinderen. Daarom voerde ze actie en ging langs de deuren om geld op te halen, deed een heitje-voor-een-karweitje of bood armbandjes en muffins te koop aan.

Wethouder verdubbelt bedrag

Wethouder Welzijn Marijn van Ballegooijen was aanwezig bij de overhandiging van het geld en ondergoed aan de Kledingbank. Hij was onder de indruk van de actie en trots op de Kinderraad. Daarom verdubbelde hij het bedrag dat de kinderen hebben opgehaald, zodat het totaal op een mooi bedrag van € 925,60 uit kwam.

Nieuwe kinderburgemeester en kinderraadsleden gezocht

De kinderraad van Amstelveen zet ieder jaar een thema centraal. Dit jaar was dat armoede bij kinderen. Inmiddels is de werving voor de nieuwe kinderburgemeester en kinderraad gestart. Kijk op www.amstelveen.nl/kinderburgemeester als je volgend jaar de kinderburgemeester wilt zijn of in de kinderraad wilt. Je hebt tot 19 juni om je aan te melden.