Kunstenaar AlexP creëert werk met foto’s van Amstelveners voor A9-viaduct

Jouw eigen foto bij het viaduct bij de A9 laten hangen? Dat kan! Het ontwerp Via Amstelveen van kunstenaar AlexP is gekozen als favoriet kunstwerk voor de wanden van het toekomstige A9-viaduct over de Beneluxbaan. Het ontwerp kreeg ruim 36 procent van de stemmen en is daarmee de winnaar van de zes ingediende ontwerpen.

Het ontwerp bestaat uit kleine fotootjes die samen een groter geheel vormen. Vanaf enige afstand is een collage te zien van plaatsen en situaties in Amstelveen. Van dichtbij wordt duidelijk dat de collage is opgebouwd uit kleine fotootjes die allemaal moeten worden ingezonden door Amstelveners.

In Uithoorn staat al enkele jaren een soortgelijk werk en hier spreken wij de kunstenaars over het werk. De kunstenaar vraagt de Amstelveners op een later moment om foto’s in te sturen. Nog even wachten, want pas als de A9 klaar is in 2026, kunnen we het kunstwerk bewonderen.