LIVE: Nationale Sportherdenking 2022

Op woensdag 4 mei kijk je van 11:00 tot 13:00 uur LIVE naar de Nationale Sportherdenking live vanuit het Olympisch Stadion. De stream is  vanaf de website van RTVA live te volgen. 

Dit jaar worden bij de ceremonie de duizenden slachtoffers uit het Nederlands voetbal herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. Oranje-bondscoach Louis van Gaal is een van de kransleggers.

Gasten en herdenking
Gasten zijn onder meer KNVB-voorzitter Just Spee en Klaas-Jan Huntelaar, die onlangs in dienst trad bij Ajax voor het technische beleid leggen morgen ook een krans. Ook Esther Vergeer is aanwezig, chef de mission van de Nederlandse paralympische ploeg.

Vanaf 12.30 uur is de ceremoniële herdenking. Daar wordt gesproken door NOC*NSF-voorzitter Anneke van Zanen-Nieberg, Simone Kukenheim en Evgeniy Levchenko (voormalig international Oekraïne). Inmiddels is dus bekend dat ook Van Gaal aansluit.

De Nationale Sportherdenking vindt sinds 2005 plaats, ieder jaar met een ander thema. Dit jaar zijn dat de slachtoffers uit het Nederlandse voetbal, vorig jaar was dat het belang van sport bij de wederopbouw na een oorlog. De herdenking is LIVE te volgen via onze website en YouTube