Podcast: Amstelveen, de stad van de toekomst. Aflevering 3: Hittestress

In een serie van vier podcasts kijkt Naomi Heidinga naar de gevolgen van de groei van Amstelveen. In de derde aflevering wordt er ingegaan op het klimaatbestendig inrichten van de stad. Hoe om te gaan met veel neerslag in korte tijd: daar houden gemeenten steeds meer rekening mee bij de inrichting van de openbare ruimte. Relatief nieuw is het onderwerp hittestress. Dit vraagt echter ook aanpassingen van de inrichting van de stad. Wat kan gemeente Amstelveen doen om hittestress te voorkomen, bijvoorbeeld in de nieuwe wijken? Anna Solcerova, onderzoeker en docent verbonden aan de HvA vertelt over wat hittestress is en welke maatregelen gemeenten kunnen treffen om hittestress tegen te gaan.

Interview en editing: Naomi Heidinga
Muziek en nabewerking: David Eve