RTVA zendt Nationale Sportherdenking live uit met kranslegger Louis van Gaal

Woensdag 4 mei van 11:00 tot 13:00 uur vindt in het Olympisch Stadion de jaarlijkse Nationale Sportherdenking plaats. Dit jaar worden bij de ceremonie de duizenden slachtoffers uit het Nederlands voetbal herdacht die tijdens de Tweede Wereldoorlog zijn gevallen. De jaarlijkse ceremonie en kranslegging is woensdag vanaf 10:45 uur LIVE te zien bij RTVA, te volgen via de website. Oranje-bondscoach Louis van Gaal is een van de kransleggers.

KNVB-voorzitter Just Spee en Klaas-Jan Huntelaar, die onlangs in dienst trad bij Ajax voor het technische beleid leggen morgen ook een krans.

Eerder was al duidelijk dat onder anderen Anneke van Zanen (voorzitter NOC*NSF), Simone Kukenheim (sportwethouder Amsterdam) en Evgeniy Levchenko (voormalig international Oekraïne) aanwezig zouden zijn. Inmiddels is dus bekend dat ook Van Gaal aansluit.

De Nationale Sportherdenking vindt sinds 2005 plaats, ieder jaar met een ander thema. Dit jaar zijn dat de slachtoffers uit het Nederlandse voetbal, vorig jaar was dat het belang van sport bij de wederopbouw na een oorlog. De herdenking is LIVE te volgen via de website van RTVA.