Weer twee Michelin-sterren voor restaurant Aan de Poel

Restaurant Aan de Poel heeft voor het tiende jaar op rij twee Michelin-sterren ontvangen. Daarmee is het nog steeds het enige restaurant in Amstelveen met de prestigieuze sterren. Vanmiddag werd in het Amsterdamse De La Mar de nieuwe lijst bekend gemaakt. 117 restaurant kregen minimaal 1 ster. Twee restaurants hebben er drie gekregen.

Restaurant Kronenburg kreeg een Bib Gourmand toegewezen. Deze eervolle vermelding ontvang je voor de geweldige verhouding tussen prijs, kwaliteit en plezier. Een Bib Gourmand wordt toegekend aan restaurants waar men voor om en bij de 39 euro drie volwaardige gangen naar keuze kan eten. In het rapport staat over Kronenburg: “Kronenburg is een zakelijk kwartier, maar daar merkt u hier niets van. Dankzij de glazen façade van deze gezellige zaak komt u tot rust bij het uitzicht op de vijver. De keuze uit kleine gerechten is fantastisch. Ze zijn divers, werelds en to-the-point. Geen ingewikkelde bereidingen, maar krachtige smaken waar geen fijnproever aan weerstaat.”

Eigen foto Restaurant Kronenburg

Over Aan de Poel schreef de jury: “Wauw. Het uitzicht op het meer de Poel is hier verbluffend! Dankzij de grote raampartijen en het chic designinterieur ervaart u de charme van deze locatie ten volle. De creaties van Stefan van Sprang sluiten feilloos aan bij al die schoonheid. Hij komt graag aan tafel om bereidingen af te werken en uitleg te geven. Een fijne geste.
Met creativiteit vormt hij klassieke recepten om tot moderne gerechten. Chef Van Sprang speelt met uiteenlopende invloeden. De spicy touch van een specerijenmix? De diepgang van Japanse smaakmakers of een elegante traditionele vinaigrette? Dergelijke boeiende ingevingen laten het hoofdproduct schitteren. Stefan van Sprang haalt inspiratie uit zijn kruidentuin achter het restaurant. Hij creëert fijne nuances met aromatische kruiden. Een streling voor tong en oog!”

Bekijk hier de lijst met alle restaurants die een Michelin-ster hebben ontvangen

Foto boven: eigen foto Aan de Poel