Wethouder Rob Ellermeijer (63) overleden

Zondag 8 mei heeft de gemeente het trieste nieuws ontvangen dat wethouder Rob Ellermeijer is overleden. Met verslagenheid hebben wij kennisgenomen van het overlijden van onze gewaardeerde collega. Wij wensen de familie en naasten veel sterkte met dit grote verlies, zegt burgemeester Tjapko Poppens namens de gemeenteraad en het college van B en W.

Rob Ellermeijer legde eind maart 2022 zijn werkzaamheden neer vanwege gezondheidsredenen. Als wethouder was hij verantwoordelijk voor de portefeuilles Wonen, Verkeer en Vervoer, project Amstelveenlijn, gebiedsontwikkeling Oude Dorp, Sport, Media, Recreatie en Waterbeheer.

Geboren te Amsterdam verhuisde Ellermeijer op 8-jarige leeftijd naar Amstelveen om er voor altijd te blijven. Rob had Amstelveen in zijn hart gesloten en dat merkte je in alles wat hij deed. Of het nu ging om de portefeuilles waar hij verantwoordelijk voor was of zijn eerdere activiteiten als raadslid of vrijwilliger; bij Rob kwamen inwoners en Amstelveen altijd op de eerste plaats. Wij herinneren hem als een betrokken Amstelvener, maar bovenal als een zeer gewaardeerde collega en geliefd mens, zegt Poppens.

Ellermeijer werd in 1988 registeraccountant en was bijna 23 jaar partner van Ernst & Young (EY). Hij was met name werkzaam voor de publieke sector en onder meer accountant en adviseur van vele gemeenten en provincies. Sinds zijn pensionering in 2015 was hij tot aan zijn wethouderschap werkzaam als zelfstandig ondernemer. In de periode 2014-2018 was hij raadslid in Amstelveen. Daarna werd hij wethouder in de bestuursperiode 2018-2022.

Condoleren is mogelijk via een online condoleanceregister www.condoleance.nl/18755