Wie wordt er dit jaar superjuffie of supermees?

Welke basisschoolklas van Amstelveen en omstreken heeft dit jaar de leukste of liefste juf of meester? Dat is de grote vraag van de Superjuffie & SuperMees Verkiezing van 2022. Kinderen kunnen hun juf of meester tot uiterlijk 11 juni opgeven.

Helpt jouw meester met moeilijke lessen? Kun je heel fijn met de juf over alles praten? Of bedenkt jouw meester de leukste dingen? Geef hem of haar dan op voor de Superjuffie & SuperMees Verkiezing 2022. Vorig jaar gaven meer dan 250 kinderen hun leerkracht op voor deze verkiezing. En werd juf Amy van de Roelof Venema School Superjuffie 2021.

Boekhandel Libris Venstra Amstelveen organiseert al meerdere jaren deze speciale verkiezing voor leraren. Sinds vorig jaar doet de boekhandel dat samen met de kinderkrant Amstelkids. Achter op de onlangs uitgegeven krant (Amstelkids nummer 9) vinden kinderen een coupon die ze zelf kunnen uitknippen, invullen en inleveren bij de boekhandel op het Stadsplein. Daar staat een grote bus om de ingevulde coupon in te stoppen. Uit alle aanmeldingen worden drie leerkrachten geselecteerd. Tijdens een feestelijke bijeenkomst zal de wethouder Jeugd hen in het zonnetje zetten en de Superjuffie of SuperMees bekendmaken. Voor de klassen is er een prijs in de vorm van een boekenpakket en voor de winnaar een persoonlijke prijs. En dit jaar mogen de klassen zelf ook naar de feestelijke uitreiking komen. De prijs zal worden uitgereikt uit handen van de kinderburgemeester en de wethouder Jeugd.

“Vorig jaar hebben we ervoor gekozen om, vanwege corona, ook online aanmeldingen te accepteren”, vertelt Ada Ruiter van de boekhandel. “En dat doen we dit jaar weer!” De volgende gegevens moeten dan in de mail terugkomen: je naam, je leeftijd, je school, je klas en naam van de juf of meester die je nomineert. Belangrijk is dat je motiveert, met minimaal 25 woorden, waarom je voor deze juf of meester hebt gekozen. De e-mail kan gestuurd worden naar: aruiter@venstra.nl “We hopen dat veel leerlingen hun juf of meester in het zonnetje willen zetten”.

Weet je nog wie er vorig jaar won? Bekijk hier de reportage die we toen maakten.