Amstelveen genomineerd voor SDG-gemeente van het jaar

De gemeente Amstelveen is genomineerd voor de Global Goals gemeenteverkiezing 2022. Tijdens de VNG Global Goals Meet-up 9 juni in Den Haag werd Amstelveen genomineerd in de categorie Visionair. Op 28 juni wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens het VNG-jaarcongres.

De nominatie is voor het SDG-raadsprogramma dat de nieuwe raad op 20 april na de gemeenteraadsverkiezingen heeft vastgesteld. Een raadsprogramma specifiek gericht op de SDG’s is uniek in Nederland. De raad heeft deze raadsperiode een eigen SDG-agenda en gaat aan de slag met drie kernwaarden van Amstelveen in relatie tot deze duurzame ontwikkelingsdoelen: participatie, leefbaarheid en inclusiviteit. Per jaarthema zijn er twee raadsambassadeurs die samen met een werkgroep SDG het jaarthema verder vormgeven.

De Sustainable Development Goals (SDG’s), ofwel de duurzame ontwikkelingsdoelen, zijn in 2015 door de Verenigde Naties vastgesteld en vormen de mondiale duurzame ontwikkelingsagenda voor 2030. Elke lidstaat is zelf verantwoordelijk voor de vertaling van de SDG’s in het nationaal beleid. Gemeenten kunnen dit vertalen naar lokaal niveau. Amstelveen is een GlobalGoals gemeente geworden en heeft zich aangesloten bij de VNG-campagne ‘Gemeenten4GlobalGoals’.

Het SDG-Raadsprogramma is via deze link te bekijken: