Beneluxbaan richting Amsterdam vanaf vanmiddag weer open

De Beneluxbaan is uiterlijk zaterdagmiddag 4 juni weer open. De weg richting Amsterdam was gesloten vanaf Uilenstede. Dit als gevolg van werkzaamheden in Amsterdam aan de Buitenveldertselaan. “Fijn dat het verkeer op deze belangrijke route nu weer doorgang kan vinden”, zegt wethouder Herbert Raat.

Amsterdam heeft laten weten dat zaterdag sowieso één rijstrook op de Buitenveldertselaan opengaat. Daardoor kan de Beneluxbaan ook weer open. Het afsluiten van de Beneluxbaan zorgde voor de nodige problemen op de omleidingsroutes in Amstelveen. “Na een rommelige start hebben we snel maatregelen laten nemen door Amsterdam om ervoor te zorgen dat de situatie normaliseerde”, zegt Raat.

Er werden tekstwagens ingezet en extra omleidingsroutes bij Uilenstede. Tevens werden verkeersregelaars ingezet bij Uilenstede en werden er paaltjes geplaatst op de fietsbruggen in Kronenburg om sluipverkeer te voorkomen. Amstelveen heeft met Amsterdam afgesproken dat de paaltjes blijven voorlopig staan.